Rezultat testa pogledajte ovde: SCOTT Genius 20 / 2009
TEST: Scott Genius 20 / 2009Moderatori: misaxtr, Hari, sogli
44 Posta • Stranica 1 od 3 • 1, 2, 3
TEST: Scott Genius 20 / 2009Zahvaljujući Planet bike-u, imali smo priliku da vozimo Genius 20 na testiranju scott palete pre izvesnog vremena, al i da ga dobijemo na jedan pravi test.
Rezultat testa pogledajte ovde: SCOTT Genius 20 / 2009
Re: TEST: Scott Genius 20 / 2009E svaka vam čast, super test/tekst!
Youtube me nešto zeza pa video ostavljam za kasnije, a jedina "zamerka" je što su neke slike pri vožnji malo van fokusa (x1.jpg, x2.jpg - realno, ovo i nije zamerka, za tako nešto ipak treba DSLR). Svaka čast ljudi, nadam se da ćemo imati prilike da čitamo još puno ovakvih testova! 1242km u 2010.
1987km u 2009. Ove godine ću biti zadovoljan ako doguram do 2.500km
Re: TEST: Scott Genius 20 / 2009Odlican tekst, video je originalan na svoj nacin ali imam jednu primedbu. Kao sto sam vec objasnjivao u jednoj temu Scott nema 4bar sistem suspenzije. Ovo je neka vrsta modificirane single pivot suspenzije. 4bar(ili Horstlink) suspenzija se svodi da smanji brake bumps sa time sto zadnja osovina je postavena na seatstay dok kod Genius-a osovina je na chainstay(isti sistem kao kod Kona-e). Sve zbog patenta na Horst link u USA koga poseduje Specialized. Miso evo ti imas 4bar ram kuci(Radon, Canyon etc), verovatno si primetijo razliku od njih do Scott-a. Svako ko je malo iskusniji u full-susp vodama moze da oseti da taj modificiran single pivot proizvedjuje vise brake bumps. I sve se to oseca na nogama
Re: TEST: Scott Genius 20 / 2009Jeste, Scott dugo vremena nije bio zastupljen na USA teritoriji zbog prava na patente...ali po njihovim rečima - ovo jeste "four-bar linkage", samo totalno modifikovan kako bi to i bila jedinstvena tehnologija i kako ne bi bilo u suprotnosti sa zaštićenim patentima, na koje se na zapadu u slučaju kopiranja i ne plaćanja prava na korišćenje naplaćuju milionske cifre.
Razlika se oseti, s tim da realno gledano - kod FS bajkova glavnu ulogu preuzima zadnji amort koji ako je dobar, pretvara FS mašinu u jedno pravo uživanje - pa onaj ko jednom proba ovakve bajkove teško seda na HT klasiku... ![]() ![]() MTB do groba a i posle...
Re: TEST: Scott Genius 20 / 2009
Kada ljudi kazu 4bar odma se misli na Horst Link. OK Scott jeste 4bar ali 4bar single pivot. Ali tu rec 4bqr Scott tako jako koristi da ljudima ubaci u glavu da u principu Scott jeste Horst Link. Ali on NIJE Ako nekome zvuci previse slozeno ovo sto pricam neka procita nesto o bicycle suspension i neka protumaci lepo rad svakog sistema
Re: TEST: Scott Genius 20 / 2009Ok pripremio sam se za cenu!!
Koloko ovo košta!?
Re: TEST: Scott Genius 20 / 2009Cena je toliko apsurdna za naše uslove da sam samo pomislio nešto tipa 'nisu normalni', ali jbg sad.
BTW čitaj pažljivije, piše cena.
Re: TEST: Scott Genius 20 / 2009Pravo je osvezenje da je neko kod nas opste i dozvolio ovakvo testiraje tako skupog bajka. Ali, sudeci po snimku, bajk nije osetio nikakav ozbiljniji teren, ni korenja ni kamenja nema
Re: TEST: Scott Genius 20 / 2009Mozda da je isproban poneki skok
Ili je Planet B. zabranio "peglanje" makine??? Dam 5 soma i otresem ga o Zemljicu za sve pare,a da bajk i ja ostanemo citavi Cestitke ..
Re: TEST: Scott Genius 20 / 2009Bilo je svega pomalo, korenja pogotovu a i kamenja, ipak je ovo snimak delica voznje. Nije bilo uslovljavanja od strane Planet-a, ali su znali i kome daju bajkove
![]() ![]() MTB do groba a i posle...
znaci nedjo bi mozda dobio bajk
Hehehehe...bi za 4498 eur - bez ikakvog pitanja Vas cemo zvati kada i ako bude neke DH zverine za test....mada toga ovde prakticno i nema. ![]() ![]() MTB do groba a i posle...
44 Posta • Stranica 1 od 3 • 1, 2, 3