Jovana osvojila odlično šesto mesto na Svetskom kupu u Južnoj Africi

Jovana Crnogorac zauzela odlično šesto mesto na trci Svetskog kupa u Južnoj Africi.
Nedelja, 13. april 2014
Jovana osvojila odlično šesto mesto na Svetskom kupu u Južnoj Africi

Jovana Crnogorac (BK Novi Sad) zauzela je odlično šesto mesto u kategoriji ispod 23 godine na MTB svetskom kupu u Južnoj Africi. Ovaj plasman doneo joj je novih 35 bodova na UCI rang listi i dosta samopouzdanja za narednu trku koja će se održati u Australiji.

Usled pada na spustu Jovana je izgubila nekoliko pozicija stigavši na cilj sa nešto preko pet minuta zaostatka za prvoplasiranom Dženi Risveds iz Švedske. Drugo i treće mesto zauzele su Klauzel Perin (Francuska) i Liza Rabenštajner (Italija).

Jovanu na trkama prati selektor za planinski biciklizam Nemanja Vajs koji je izjavio:

- Sta reći, staza koja ne prašta trenutak slabije koncentracije... Bila je treća do pred kraj prvog kruga sa lepom prednošću za grupom od tri biciklistkinje. Pala je na spustu i od siline volan se okrenuo u stranu. Imao sam posla u tehničkoj zoni da sve sredim kako bi što pre nastavila trku i pokušala da sustigne takmičarke koje su je obišle. Na kraju kruga je bila deseta i po malo izgubljena i dezorijentisana od pada. Tada sam se uplašio da ne počne da srlja i da ne ide iz greške u grešku jer je staza puna tehničkih delova na ravnom i na spustu... Tek na polovini drugog kruga je bila u "rejs modu", vratila se oštrina i agresivnost te je počela da sustiže jednu po jednu takmičarku i na kraju drugog kruga bila je sedma.


U trećem krugu je došla do šeste pozicije ali je razlika do petoplasirane bila oko dva minuta gde sam joj sugerisao da ne srlja napred kako ne bi dobila defekt ili opet pala... Naravno to nije tako jednostavno i ona je grabila napred, bila je na jedan minut do pete pozicije i tada je počela da greši. Previše adrenalina, želje za što boljom pozicijom koštale su je razbijenog kolena i lakta. Poslednji krug je odvezla dobro, bez pada i uzela istorijsko šesto mesto na svetskom kupu. To je novih 35 bodova i dosta samopouzdanja za narednu trku u Australiji.
 


- Posle prvog kruga danas evidentno je da Jovana moze u top tri, potrebno je jako malo pa da se to i ostvari. Sjajan početak sezone obećava. Sve smo bliže ostvarenju zajedničkog sna a to je plasman na olimpijske igre 2016. u Brazilu. 

 

KOMENTARI
  • Ciklo

    Nikola J. (Ciklo)

    13. apr 2014 17:34h

    Još jednom bravo za celu ekipu!

  • slobodan31

    Slobodan Č. (slobodan31)

    14. apr 2014 10:53h

    Bravo.

Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem