Promocija Dunavskog kupa 2011

Subota, 12. februar 2011
Promocija Dunavskog kupa 2011

U sredu 9.2. u prostorijama PSD Železničar u Novom Sadu, održana je promocija Dunavskog kupa 2011, devetnaeste po redu međunarodne biciklističke trke veterana i amatera. Takođe povod okupljanja bilo je i obeležavanje jubilarne dvadesete godine postojanja ove trke.
Prva serija trka u okviru kupa održana je 1992. godine a naredne godine ona dobija i svoj naziv “Dunavski Kup”. Shodno jubileju predstavljen je i novi logo, kreacija Marka Vulete-Đukanov, jednog od prethodnih pobednika kupa.

Iako Dunavski kup ulazi u dvadesetu godinu postojanja ove godine održaće se 19. po redu serijal trka pošto zbog vanredne situacije u zemlji  1999. godine Dunavski kup nije održan.
Kao i prethodnih godina glavni organizator kupa je biciklistički klub Elite iz Novog Sada.
I za ovu sezonu sponzori su obezbedili vredne nagrade za najbolje bicikliste. Glavni sponzor trke Cyclomania International najboljoj trojici u generalnom plasmanu dodeljuje kompletan Trigon drumski ram, DMT sprinterice i LAS kacigu. Trku su podržali i Vitalikum, Novosadski maraton i mnogi drugi.

Pored Novog Sada gde će biti vožen i najveći broj trka, ove godine u okviru kupa bicikliste će ugostiti i Erdevik, Horgoš, Apatin, Bački Petrovac, Vilanj (Mađarska), Vinkovci (Hrvatska) i Tuzla (BiH).
Dunavski kup obuhvata više disciplina i to ciklokros takmičenja, drumske trke, hronometar (vožnja na vreme), brdski hronometar, trka na ispadanje, kriterijum i hendikep . Takođe u kalendaru postoji i jedna MTB XC (kros kantri) trka.

Po uzoru na velike grand tur trke i ovaj kup najbolje takmičare u pojedinim kategorijama ističe posebnim obeležijima, a to su majice za vodećeg u generalnom plasmanu, najboljeg brdskog vozača, sprintera, ciklokros vozača, hronometraša i takmičara vodećeg u plasmanu na bodove.
Na trkama mogu učestvovati svi amateri i veterani kao i licencirani biciklisti i biciklistikinje mlađih uzrasta a isključeni su licencirani seniori i juniori.
Da bi startovali na nekoj od trka trebaće vam licenca koju uz lekarsko uverenje i polisu osiguranja možete dobiti i na dan trke.

Dunavski kup ima i soje prateće manifestacije a to su Mali dunavski kup, takmičenje za dečake i devojčice do 12 godina uzrasta kao i Dunavski paracycling kup, serijal trka za osobe sa invaliditetom što predstavlja novinu u ovoj godini.

Prva trka za dunavski kup održaće se već 27. februara a više informacija o celokupnom dešavanju možete dobiti na zvaničnoj prezentaciji Dunavksog kupa www.danubecup.org.
Preuzmite bilten u pdf formatu.





Tibor Tarjan


Aleksandar Mirković - prošlogodišnji pobednik kupa




KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem