Nikola Kozomara treći u kriterijumu u Banjaluci

Nedelja, 24. april 2011
Nikola Kozomara treći u kriterijumu u Banjaluci

Mladi takmičar beogradskog Partizan „Pauer muva“ Nikola Kozomara osvojio je sjajno treće mesto u kriterijumu ulicama Banjaluke povodom dana grada, tradicionalnoj uvertiri trke „Banjaluka - Beograd“ koja će se voziti u dva dela u subotu 23. aprila Banjaluka – Brčko (190 km) i u nedelju 24. aprila Bjeljina – Beograd (132 km).

- Sjajan rezultat koji je pojačao dobre vibracije u ekipi pred start na veoma važne dve trke na kojima jurimo olimpijske bodove – rekao je mladi sportski direktor Partizan „Pauer muva“ Dušan Banović.-I Ivan Stević je odlično vozio i osvojio peto mesto. Oduševljeni smo prijemom, gostoprimstvom, sjajnom organizacijom i posebno velikim brojem gledalaca. Nadamo se dobrim vestima i na cilju u Brčkom...

Kozomara je osvojio 11 bodova i za bod ga je pretekao drugoplasirani Matej Marin (Slovenija, Perutnina). Pobedio je Jure Zrimšek (Slovenija, Sava) sa 27 bodova. Četvrti je Luka Mezgec (Slovenija, Sava) sa devet a peti Ivan Stević (Srbija „Partizan pauer Muiv“) sa osam bodova.

Kako je obavestio član sudijskog kolegijuma srpski arbitar Nebojša Subić, u karavanu je 100 vozača iz 18 ekipa iz 12 zemalja. Uz Partizan „Pauer muv“ starovali su i vozači iz srpskih klubova Metalac (Kraljevo), Radnički (Kragujevac) i Železničar MBN (Niš). Iz BiH učestvovaće reprezentacija i ekipa BSK iz Banjaluke.

Prvi deo trke organizuje BSK iz Banjaluke i direktor je Vladimir Kuvalja, a veliku pomoć pružile su društveno sportske organizacije grada i vlada Republike Srpske. Drugi deo trke organizuje BS Srbije. Pomogli su Sportski savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu Beograda, Opština Bjeljina, i uglednne firme, prijatelji biciklizma Konsing, Farmakom MB Šabac, NIS Gasprom neft, Dunav osiguranje, Nektar, Kruna, Planet bajk, Kapriolo, Miloturs, Telekom Srbija, Univereksport, Komercijalna banka i Agrobanka

KOMENTARI
Da bi postaviti komentar morate biti prijavljeni na sistem